fbpx

Riina Tervaoja

Ilmajooga, Vinyasa Flow

 
Oma joogapolkuni alkoi n. 9v sitten, kuntokeskuksen hot jooga -tunnilta. Ihan ”venyttelemään” tulin, muistaakseni Combat-tunnin jälkeen, kunnes ensimmäisen kymmenminuuttisen kohdalla oli selvää, että tunti oli kaikkea muuta kuin venyttelyä… Nopeasti yhtä aikaa ärsyttävän yksinkertaiset, mutta vaativat liikkeet koukuttivat. Siitä lähtien jooga on ollut osa elämääni, ensin ehkä kerran viikossa, mutta pikkuhiljaa ja salakavalasti se on hiipinyt täyttämään kalenteriani enemmän ja enemmän ja lopulta vienyt myös uuden, opettajanpolun päähän.

Vinyasa flow on lähinnä sydäntäni, vaikka olen vuosien varrella tutustunut moniin eri joogamuotoihin. Jooga on ollut minulle aina fyysinen ja sitä kautta mielen ja tapaksen harjoitus. Joka kerta ainutlaatuinen kokemus, joka palkitsee taivaallisella olotilalla jälkikäteen. Ajan myötä, kuten varmaan monille muillekin, henkisyys ja ehkä vielä enemmän ihmisyys on hiipinyt enemmän mukaan harjoitukseeni. Henkisyyttäkin on monenlaista, minulle se on ennen kaikkea oman itsen arvostusta ja kuuntelua ja sitä kautta muiden arvostusta. Vaikka pidän paljon shantaamisesta ja mantroista, ne eivät ole luonnostaan uineet osaksi omaa opetustani. Suustani tulee ulos useammin sammakoita kuin sanskriittia… Mutta jooga on elämää ja elämää kaikki tyynni 🙂

Aloittaessani opettajakoulutuksen en kuvitellut koskaan opettavani, kunnes viikonpäivät alkoivat täyttymään vähitellen opetuksilla ja opetuskertoja onkin nykyään kolmisenkymmentä per kuukausi. Never say never siis! Olen valmistunut Vinyasa Flow -opettajaksi Roots to Rise -koulutuksesta (RYT200) sekä opiskellut funktionaalista yin-joogaa kesällä 2018 (Chi Therapeutics). Keväällä 2019 kouluttauduin myös Aerial-ohjaajaksi. 

Facebookissa ja instassa löydät minut nimellä Joogariina.