fbpx

Suvi-Maria Helin

Pilates, Hypopressive

 

Olen ollut kiinnostunut erilaisista somaattisista menetelmistä hyvin nuoresta lähtien. Olen tanssinut lapsesta asti, ja päälajini flamencon tuottamat kuormitukset alkoivat tuntua kehossa jo teini-ikäisenä mm. selkä ja niskakipuina. Tämä sai minut tutkimusmatkailemaan erilaisten lajien parissa etsien sopivaa oheisharjoittelumuotoa, joka tukisi tanssiharjoittelua ja lievittäisi kipuja. Ihastuin Astanga-joogaan 2000-luvun alussa, mutta tietyt asanat alkoivat alkoivat rasittaa kehoani ja jatkoin etsintääni. Lopulta löysin Pilateksen, ja se oli rakkautta ensi kohtaamisella. Koin että pystyin sekä vahvistamaan että mobilisoimaan kehoani, ja parantamaan kehon linjausta ja asentoa. Viikonloppukurssin jälkeen sekä mieli että keho tuntuivat tasapainoisilta ja harmonisilta. Aloitin ohjaaja-koulutuksen 2003 Helsingin Method Putkisto Pilates Instituutissa.

Olen toiminut Pilates-ohjaajana vuodesta 2004 alkaen. Uteliaisuuteni ja kiinnostukseni erilaisia tekniikoita kohtaan on säilynyt, ja vuosien varrella olen opiskellut mm. Alexander-tekniikkaa, Feldenkraisia, Method Putkistoa, taijia sekä eri joogalajeja. Muutama vuosi sitten ihastuin Iyengar-joogaan, jonka pikkutarkkojen linjausten ansiosta Astangankin asanat aukenivat ihan uudella tavalla ja nyt pystyn harjoittelemaan ilman entisiä vaivoja. Kaikki oppimani asiat täydentävät toisiaan ja jättävät jälkensä myös omaan Pilates-ohjaukseeni.

Vuodesta 2015 olen ohjannut Suomen pioneerina myös Espanjassa opiskelemaani Hypopressive-tekniikkaa. Toimin myös Hypopressiven kouluttajana Suomessa. Flamencon parissa työskentelen myös edelleen ja tällä hetkellä olen juuri aloittamassa toista vuotta Tanssi- ja liiketerapian maisteriopinnoista.

Pilates on minulle oppia kehon optimaalisesta toiminnasta. Pidän Joseph Pilateksen alkuperäisestä termistä ”Contrology”, jolla hän kutsui tekniikkaansa. Pilates lisää kehotuntemusta ja opettaa treenaajalleen todellista kehonhallintaa. Pilates auttaa sinua suoriutumaan päivittäisistä aktiviteeteistasi helpommin, luonnollisemmin ja nautinnollisemmin, oli kyseessä sitten tanssiminen, urheilu, jooga tai ihanvainnormaalin arjen eläminen kaikkine haasteineen. Pilates on oiva kumppani kaikkeen! 


”Physical fitness is the first requisite of happiness. Our interpretation of physical fitness is the attainment and maintenance of a uniformly developed body with a sound mind fully capable of naturally, easily, and satisfactorily performing our many and varied daily tasks with spontaneous zest and pleasure.” – Joseph Pilates

http://hypopressive.fi
http://suvimariahelin.fi