Ari Marjamäki

Kundaliini, Yin

 

Kundaliinijoogassa minua viehättää sen monipuolisten, vaihtelevien ja monesti hauskojenkin harjoitusten tarjoamat voimakkaat kokemukset, joiden tuloksena on mahdollista saavuttaa kehon rentous, mielen tyyneys sekä syvä sisäinen rauha. Aktiivisena liikkujana pidän erityisesti siitä, että kundaliinijoogan vahvojen fyysisten harjoitusten avulla voi vapauttaa samalla paitsi kehon jännityksiä myös mielen lukkoja ja puhdistaa alitajunnan haitallisia toimintamalleja. Musiikin ystäville myös voimakkaat mantrat ja kaunis mantramusiikki tuovat harjoituksiin oman hienovireisen vivahteensa.

Kundaliinijoogan opettajakoulutuksen olen käynyt  2015-2016, jonka myötä uusi rakas harrastus muuttui entistä enemmän jokapäiväiseksi elämäntavaksi. Siviiliammatiltani olen pitkänlinjan Internet-insinööri ja ehkä myös siksi kundaliinijoogan tarkkaan määritelty teknologia on tuntunut mielenkiintoiselta. Tosin sillä erotuksella, että tämä vuosituhansia vanha teknologia tuntuu toimivan myös käytännössä. Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa vuodenaikojen mukaan meloen, hiihtäen tai luistellen. Myös pulahdukset järvessä tai avannossa saunan kautta kuuluuvat ympärivuotisiin harrastuksiin.

Toivon pystyväni luomaan ohjaamillani tunneilla rauhallisen tunnelman ja tilan, jossa kundaliinijoogan ikiaikaiset opetukset välittyvät mahdollisimman puhtaina korkeimman ohjauksessa ja omien kokemusteni kautta.