fbpx

HENGITYSKURSSI – Ylihengityksen minimoimiseksi

Sunnuntaina 16.2. klo 16:00 – 18:00

Usein meillä ihmisillä on piilevää ylihengitystä. Yksi syy tähän on suun kautta hengittäminen, happea otetaan enemmän kuin on tarpeen. Myös stressaavat olosuhteet aiheuttavat ylihengitystä. Sinällään tarpeellinen biologiaan kuuluva reaktio, taistele tai pakene -reaktio voi kehittyä krooniseksi ylihengittämiseksi. Siitä seuraa monia oireita, kuten uupumusta, univaikeuksia, ahdistusta, hermostuneisuutta, ylimääräistä stressiä jne., lista on pitkä.

Kysymys on myös kudoksien, elimien ja solujen hapen saannista. Ylihengittäminen vähentää kehon hiilidioksidin määrää, joka on elämälle välttämätöntä. Kun hiilidioksidia on kehossa riittävästi, hengitetty happi pääsee kudoksiin, elimiin ja soluihin. Paradoksaalista on se, että kun hengitämme tietoisesti suuria määriä happea ja ajattelemme näin korvaamamme elimistön hapen puutetta, käykin päinvastoin, koska hiilidioksidin tasot vähenevät.

Ukrainalainen lääköri Konstantin Buteyko oivalsi jo 1950-luvulla, että astmaatikkojen ylihengitys ei olekaan oire, vaan se on syy astmalla ja monille muille elintasosairauksille/-oireille.

Testaamme työpajassa mm. hengitystasosi kontrollipaussitestillä. Suurimmalla osalla KP on alle 20 sekuntia, jolloin kärsit todennäköisesti yskästä, hengityksen vinkumisesta, tukkoisesta nenästä, rasitusastmasta ja/tai muista terveysongelmista. Ylihengitystä voidaan korjata hengityksen rajoitusharjoituksilla. Käymme työpajassa läpi harjoitteita, joiden harjoittamista voit jatkaa itsenäisesti kotona työpajan jälkeen. Niistä tärkein on siirtyminen lopulta 24/7 nenän kautta hengittämiseen.

Työpajan ohjaa Jari Rauhala. Jos sinulla on kysyttävää työpajasta, lähetä viestiä suoraan Jarille: jaritrauhala@gmail.com

Hinta 40/35€ (alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)

Tutustu lisää:
www.astmapysakki.fi
www.normalbreathing.com