fbpx

Irti stressistä – Johdatus stressittömämpään elämään

La 25.1. klo 11:30 – 14:30

Stressi on aikamme epidemia.
Se on suurimmalle osalle meistä tuttua jostain tietystä ajanjaksosta tai elämänvaiheesta. Toisinaan stressistä tulee niin erottamaton osa arkea, että on aika puuttua peliin!

Mistä stressi johtuu?
Mitkä ovat sen fysiologiset tai psykologiset syyt?
Kuinka voimme helposti ja nopeasti pysäyttää stressin dominoefektin?
Miten purkaa pitkäaikaista stressiä kehosta?
Mitkä tavat ja toimintamallit toimivat juuri minulle?

Näitä ja monia muita yleiseen ylikuormittuneisuuteen liittyviä kysymyksiä tulemme avaamaan tässä kolmen tunnin intensiivityöpajassa. Työpaja on johdanto kevään Irti Stressistä -kurssiin. Kurssi järjestetään maaliskuussa kolmen kerran kokonaisuutena tiistaisin 3.-17.3.2020.

Työpajan ohjelma
1. Keskustelua – Stressi: mitä se on ja mistä se syntyy?
2. Harjoitus – Stressin purku liikkeen avulla
3. Keskustelua – Pitkäaikainen stressi ja tunnelukot
4. Avain – 3 tapaa välttää stressiä!
5. Harjoitus – Tunteiden purku
6. Harjoitus – Parasympaattisen- eli ”lepo”hermoston aktivointi
7. Harjoitus – Tärinäterapiaan tutustuminen
8. Äänimatka syvärentouteen

Työpaja on turvallinen ja vapaa tila osallistua ja olla mukana juuri sen verran kuin sinulle tuntuu sopivalta ja luontevalta. Jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Työskentelemme ryhmässä ja pareittain.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä työpajasta olethan yhteydessä ohjaajaan: miiaprautio@gmail.com

Työpajan ja Irti Stressistä -kurssin ohjaaja Miia Rautio on kehittänyt kurssin kuljettuaan ja kulkiessaan läpi omaa vaiherikasta polkuaan hyvinvoinnin ja stressityöskentelyn parissa.

”Havahduin stressin ja ylikuormituksen vaikutuksiin saatuani välilevyn pullistuman alaselkääni 2013. Kipu oli niin paha, etten kävellyt kunnolla moneen viikkoon ja jouduin jäämään pitkälle sairaslomalle. Aluksi tilanne oli shokki, sillä elämäni oli tiukkaa ja aikataulutettua. Terveydentilan äkillinen muutos sai kuitenkin pysähtymään ja lopulta ymmärtämään kaiken puskemisen kaistapäisyyden. Olin uhrannut itseäni ja omaa terveyttäni näkemättä, miksi lopulta toimin niin kuin toimin. Toiminta oli kestämätöntä ja kehoni kaikessa viisaudessaan näytti sen minulle.

Elämä muuttuu helposti suorittamiseksi. Kulttuurimme, muiden esimerkki ja perityt toimintamallit vahvistavat ja jopa kannustavat suorittamaan elämää.

Tuosta havahtumisesta alkaen olen keskittynyt tutkimaan mieltäni, kehoani, sen kuormittumista, stressin syntymekanismeja ja erityisesti niiden purkamista eri keinoin. Jooga-ohjaajan työssäni pääsen näkemään suorittamisen toimintamallin aktivoitumista ja kehittämään tapaa ohjata, joka kannustaa luopumaan siitä. Haluan kannustaa ihmisiä kohti holistista, itsetuntemuksesta kumpuavaa hyvinvoinnin ylläpitoa ja elämästä nauttimista!”

Ota työpajaan mukaan mukavat vaatteet, joissa on miellyttävä liikkua sekä halutessasi muistiinpanovälineet.

HINTA: 50/45€ – alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset & äitiyslomalaiset. Työpajaa ei voi maksaa sarjakorteilla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Ohjaajasi Miia Rautio