fbpx

Qi Gong -Kehonhuoltotyöpaja

Sunnuntaina 17.11. klo 10:00 – 12:00

Qigong on vanha perinteinen kiinalainen terveysliikunta muoto. Me ja ympäristömme rakennumme energiasta, Qi:stä. Kun energia virtaa ilman ongelmia olemme tasapainossa itsemme, kehomme, mielemme ja ympäristömme kanssa. Kun Qin virtaukseen tulee tukoksia tai sen luonnollinen kulku estyy, ilmestyy mm. erilaisia niska- ja selkäkipuja, uniongelmia, emme pysy enää tasapainossa ympäristön stressitekijöiden kanssa, kärsimme päänsäryistä tai vatsavaivoista.

Qigong -liikesarjat ovat koko kehoa tasapainottavia ja juurruttavat meitä takaisin omaan itseemme. Sarjat ovat helppoja ja turvallisia tehdä ja ne sopivat eri ikäisille sekä eri kuntotasoisille tehtäviksi. Liikkeet muodostuvat kolmesta lähtökohdasta. Ensin opitaan liike, sitten siihen lisätään hengitys ja lopuksi tähän yhdistetään mieli, jolloin liike edustaa täydellistä tasapainoa ja luo myös meditatiivisen aspektin liikkeiden tekemiseen.

Työpajan aikana käydään läpi koko kehon Qi-energian virtaukset. Opit myös yli 500 vuotta vanhan Qigong harjoituksen Liu Zi Jue – Kuusi ääntä. Harjoitus vaikuttaa kehoa ja mieltä tasapainottavasti ja sen yksittäisiä elimien energioita tukevia liikkeitä voi käyttää lyhyinä hengitysharjoituksina päivän aikana.

Ohjaajana toimii Anne Lehtonen. Anne on koulutukseltaan mm. sairaanhoitaja ja lymfaterapeutti. Hän on suorittanut mm. diplomi-shiatsuterapeutin opinnot Frantsilassa sekä opiskelee akupunktiota ja Qigong-ohjaajan tutkintoa. Anne on ohjannut rentoutus-, Qigong- ja uniryhmiä Tampreella jo 3 vuoden ajan.

www.avenahyvinvointipalvelut.com

Hinta: 35/ 30 eur (alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset & äitiyslomalaiset)