fbpx

Vapisemalla vapaaksi jännityksistä – TRE workshop

Sunnuntaina 24.11. klo 16:00 – 18:00

 

TRE-stressinpurkuliikkeet (TRE® = Tension, Stress & Trauma Release Exercise) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Olet ehkä nukahtamisvaiheen aikana herännyt kehon tai niskojen nytkähtelyyn ja ihmetellyt mitä se on. Nukahtamisvaiheessa, kun arkiminämme luopuu valvovasta otteestaan, keholla on mahdollisuus toimia biologiansa mukaan. Se purkaa näillä nytkähtämisillä siihen kertynyttä jännitystä, jonka vuoksi usein heräämme.

TRE-harjoituksessa opetellaan yksinkertainen liikesarja ja siihen liittyvät ”tärinä”-liikkeet, joiden avulla saamme kokonaisvaltaisemman ja perusteellisemman jännityksen purkautumisen kehostamme. ”Läheltä piti” tilanteiden jälkeen elimistö toimii biologiansa mukaan. Se purkaa tilanteen synnyttämän stressin tärisemällä, jos tämän annetaan tapahtua eikä tärinää pyritä hallitsemaan tai estämään. Viimeksi mainitussa tilanteessa stressi jää kehoon ja estää sitä toimimasta luonnollisesti.

Päivittäinen elämä tuo ajoittain myös stressiä / jännitystä. Riippuen näiden yleisyydestä ja kestosta voivat ne jäädä myös päälle, krooniseksi. Olotila on hankala ja jännittynyt eikä tilanteeseen löydy yksiselitteistä vastausta. Jännityksen vuoksi voi olla vaikeaa saada esim. unta tai yksinkertaisesti rentoutua. Näissä olosuhteissa TRE saattaa olla keino purkaa kehossa olevaa jännitystilaa.

Kurssilla opetellaan kokeneen ohjaajan, Jari Rauhalan ohjauksessa helppo tapa vapauttaa kehosta luontaisesti jännitystiloja. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet harjoittaa TRE-menetelmää itseksesi.

Lisätietoja menetelmästä voit tiedustella osoitteesta: jaritrauhala@gmail.com

Hinta 35 euroa.

Lue lisää menetelmästä: https://hidastaelamaa.fi/2015/03/kehosi-osaa-jo-vapautua-stressista/#d114a064