fbpx

PSOAS workshop

Sunnuntaina 17.11. klo 16:00 – 18:00

Syys- ja lokakuussa loppuunmyyty PSOAS workshop toiveuusintana!

Psoas ”Tunteiden tulkki” eli lonkankoukistaja vaikuttaa kehoomme ja sen hyvinvointiin monin eri tavoin. Lonkankoukistaja alkaa jo rintarangasta: se kiinnittyy alimpiin rintarangan nikamiin, lannerankaan sekä alhaalla lantioon ja reisiluun yläosaan. Sen voidaankin sanoa olevan ainutlaatuinen silta rintarangasta jalkoihin – viestinviejä ylä- ja alakehomme välillä.

Hyvinvoiva psoas on rento, mutta vahva, ja kulkee lähellä selkärankaa, tuoden ”nosteen” ryhtiin ja tukien kehomme rakennuspalikoita mahdollisimman suoraan linjaan.

Liiasta istumisesta ja voimakkaasta treenistä ilman riittävää kehonhuoltoa lonkankoukistajat lyhenevät. Se vaikuttaa ryhtiimme, tuo alaselkään ylimääräistä notkoa, lyhentää kävelyaskelta ja jopa hengitystämme. Myös monet mielemme solmuista, stressistä ja piilotetuista tunteista varastoituvat lonkankoukistajien alueelle. Onhan kyseessä lihas, joka ensimmäisenä aktivoituu, kun koemme uhkaa ja tarvetta paeta.

Tässä workshopissa keskitymme hengityksen rytmittämään lonkankoukistajia vahvistavaan ja avaavaan joogaharjoitukseen, lonkankoukistajien rentoutukseen sekä sitä tukevien lihasten ja vastalihasten (kuten pakarat, takareidet ja vatsalihakset) vahvistamiseen. Emme tee pelkästään joogaa, vaan myös monia toiminnallisia, lihasta yhtä aikaa hermottavia, vahvistavia ja avaavia harjoituksia, joiden harjoittamista voit jatkaa kotona.

Tunnin päätteeksi teemme lyhyen TRE-harjoituksen (tension & trauma release exercise), jossa lantion seutu pääsee rentoutumaan kehon luonnollisen ja spontaanin lihasvärinän kautta. Tämän tunnin jälkeen kehosi ja mielesi ovat päästäneet irti ylimääräisestä stressistä, kävelysi on ryhdikkäämpää ja mieli keveämpi.

Ohjaajana Riina Tervaoja

Hinta 30/25€ (alennettu hinta opiskelijat, työttömät & eläkeläiset)