Täysi pysähdys – Restoratiivinen jooga & Äänimaljat

Su 26.5. klo 12:45 – 14:45

Restoratiivinen jooga on antautumista ja hellittämistä täyteen lepoon. Se on hyvin rauhallinen, palauttava ja elvyttävä joogaharjoitus, jossa levätään läsnäolossa ja apuvälineiden kannattelussa. Restoratiivinen jooga aktivoi parasympaattista eli rauhoittavaa hermostoa, ja sanotaankin, että se on täysi vastalääke hektiselle elmäntyylille ja stressille. Jokaisessa asanassa viivytään 5-15 minuuttia, eikä asanassa tavoitella auki venyttämistä kuten yin joogassa, vaan annamme itsemme vain olla ja pehmentyä täyteen kannatteluun; antautua rauhaan ja rentoutuneisuuteen.

Harjoituksen aikana soivat kaunissointiset äänimaljat, joiden ääni ja lempeä värähtely rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Jooga-asanoiden aikana käydään myös halutessasi soittamassa äänimaljoja kehon päällä, jolloin voit aistia äänimaljan värähtelyn ja hoitavan vaikutuksen vielä voimakkaammin.

Apuvälineinä käytämme tiiliä, vilttejä, tyynyjä ja vöitä – kaikki nämä ja joogamatot löytyvät joogakoululta. Halutessasi voit tuoda mukanasi harjoitusta tukemaan unimaskin/silmätyynyn ja kauratyynyn/hernepussin.

Työpaja alkaa alkurentoutumisesta, pienestä hengitysharjoituksesta ja valmistelevista liikkeistä. Tämän jälkeen siirrymme restoratiivisiin asanoihin, joiden aikana äänimaljat soivat. Työpajan päätteeksi on pitkä ohjattu loppurentoutuminen.

Aiempaa kokemusta et tarvitse. Lämpimästi tervetuloa mukaan kokemaan tämä työpaja ja täysi pysähdys juuri sellaisena kuin olet!

Harjoituksen aikana ollaan pidempään vatsa- ja selinmakuulla, ja teemme pidempikestoiset kierrot, joten työpaja ei sovi raskaana oleville.

Restoratiivisen joogan ohjaa Siiri Salminen ja äänimaljoja soittaa Nina Pauhu

Hinta 36/30€ (alennettu hinta opiskelijat, eläkeläiset & työttömät)
Tai 3 leimaa 10-kortista (työpajaa ei voi maksaa Lentopassilla)