Tunnetyöpaja – Samuli Perälä

Sunnuntaina 14.4. klo 15:15 – 17:45

Ihmisen tulee tuntea ja selvittää kaikki ihmisyyden olemuspuolensa läpikotaisin. Sitä tarkoittaa itsetuntemus. Keho, tunteet ja ajatukset eli fyysinen, emotionaalinen ja mentaalinen kerros muodostavat ihmisyyden eli olemassaolon tasot.

Tämä työpaja keskittyy emotionaalisen alueen kokemiseen, hyväksymiseen ja vapautumiseen. Työpajassa ei tarvitse tapahtua mitään. Tule siis vailla mitään odotuksia tai tavoitteita. Tekniikat joita käytämme ovat kuitenkin voimakkaita ja voivat vapauttaa isoakin sisällesi jäänyttä tunne-energiaa, joten varaudu siihen, että olet sisäisesti muutaman sata kiloa kevyempi työpajan jälkeen.

”Kun ihminen on vielä pieni, hänelle tulee monia kokemuksia, joissa hän pelkää, tuntee vihaa ja tuntee surua. Kun tunteet torjutaan ja kielletään, eikä niitä saa tuntea, ilmaista tai näyttää vapaasti, kehon luonnollinen purkamisreaktio tukahdutetaan. Näin tunteet on tukahdutettu kehoon. Tunteet varastoituvat kehoon niin kauaksi aikaa, kunnes tila on riittävän turvallinen ja keho voi rentoutua syvästi. Vasta tällöin, ihminen saa mahdollisuuden kokea ja ilmaista kaikki tunteet ilman pelkoa tuomitsemisesta. Ilman tietoista vapautumista, keho voi jumiutua, menettää herkkyytensä ja jopa menettää toimintakykynsä vakavan sairauden muodossa. ”Tunnetyöpaja” jättää sinulle vapautuneen olon, joka voi kantaa pitkällekin tulevaisuuteen.”

Meidän jokaisen rikkonaisuus ja eheytyminen on yksilöllistä, mutta kolme perustunnetta (Viha, suru ja pelko) vapautuvat ja ilmenevät meissä kaikissa samankaltaisella tavalla. Vihaan kuuluu voimakas ääni (huuto) sekä voimakas lihastyö (potkiminen, lyöminen, raivoaminen jne.). Suruun kuuluu aina ja poikkeuksetta itkeminen. Pelko taas on vapinaa ja tärinää kehossa. Viha-osiossa työskentelemme voimakkaasti hengityksen, äänen ja kehollisen ilmaisun kautta. Suru osiossa kaikki työskentelevät yhdessä turvallisen ilmapiirin luomiseksi vahvan ja eheyttävän tekniikan avulla.

Tärinäosiossa purat stressiä, vapautat kehon jännityksiä ja jumitiloja monella eri tasolla. Täriseminen (vapina) on kehon luonnollinen tapa purkaa jännitystiloja. Tässä työpajassa syvennymme tämän luonnollisen mekanismin toimintaan käytännössä oman kokemuksen kautta. Oppiessasi turvallisen tavan tehdä ”tärinäharjoitusta”, saat käyttöösi yhden toimivimmista ja tehokkaimmista tavoista purkaa stressiä, jännityksiä ja pelkoja arjessa. Myös niitä, jotka ovat hautautuneet syvälle kehoon.

Tämän työpajan jälkeen sinun on helpompi olla luonnollisessa tilassa, jota voisi tunne-elämän puolesta kuvailla sanoilla ilo ja rakkaus. Tämä työpaja sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka ovat halukkaita kohtaamaan itsen eri tasoja hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä. Tämä kurssi ei sovi vakavista mielenterveysongelmista kärsiville ihmisille tai jos koet olevasi mieleltäsi hyvin hauras. Jos epäilet työpajan sopivuutta itsellesi, olethan yhteydessä ohjaajaan ennen ilmoittautumistasi: samuli.perala@gmail.com

Tervetuloa kokemaan tunnetyö itse ja tekemään löytöretki kehosi luonnolliseen tapaan vapautua.

Työpajan ohjaaja Samuli Perälä on ammatiltaan liikunnanohjaaja, joka on ohjannut erilaista kehotyötä jo 15-vuoden ajan. Hän on itse käyttänyt mm. tärinämenetelmää jo kymmenen vuoden ajan ja ohjaajana työpajoissa kuusi vuotta. Samuli kouluttautui menetelmään kehonhoitaja/TRE-terapeutti Jari Rauhalan opeissa. Jari on ensimmäisiä TRE-menetelmän kehittäjän, psykoterapeutti David Percelin oppilaita Suomessa.

”MIKÄLI ET TEE TÄTÄ ELINTÄRKEÄÄ SISÄISTÄ TYÖTÄ, ET KOSKAAN TULE OLEMAAN SE KUKA TODELLA OLET”

Hinta 40/35€ (alennettu hinta opiskelijat, työttömät eläkeläiset & joogakortin haltijat)