Lupa levätä – Restoratiivisen joogan workshop (Tiina Ahokas)

Maanantaina 25.2. klo 19 – 21

”Restorative yoga is a radical act of self care in a society that’s so filled with aggression and violence.” (Judith Hanson Lasater)

Tervetuloa syvästi rentouttavaan workshopiin. Pääset tämän kaksituntisen aikana syvempään rauhan tilaan kuin kenties pitkiin aikoihin. Stressitasosi laskevat ja hermostosi rauhoittuu. Käytännössä restoratiivinen jooga on lepoa eri tavoin tuetuissa asennoissa. Tunneilla käytetään paljon esimerkiksi vilttejä ja tyynyjä mahdollisimman rentouttavien asentojen aikaansaamiseksi. Yksinkertaisissa asennoissa vietetään vähintään viisi minuuttia kussakin.

Restoratiivisessa joogassa sinä olet vastaanottaja, et tekijä. Saat levätä. Tämä joogan muoto sopii yleensä kaikille. Tutkimusten mukaan restoratiivinen jooga esimerkiksi auttaa laihtumaan ja vähentää ihonalaisrasvaa – ilmeisesti stressihormonitasoa laskevan vaikutuksensa myötä.

Moni stressaantunut kärsii sympaattisen hermoston yliaktiivisuudesta, jonka oireita ovat muun muassa tiheä pulssi, kohonnut verenpaine, rytmihäiriöt ja sydämentykytykset, mielen rauhattomuus, levottomuus, keskittymisvaikeudet, ärtyneisyys, ruoansulatusongelmat, väsymys, unettomuus, raajojen kylmyys, yöhikoilu ja heikko immuunipuolustus. Restoratiivinen jooga hillitsee tällaista oireistoa aktivoimalla parasympaattisen hermoston eli lepohermoston.

Jooga mielletään usein näyttäväksi liikunnaksi, jossa kehoa liikutetaan väkevästi ja asennot ovat vaativia. Moni luulee, että jooga ei ole heitä varten, koska he eivät pysty liikkumaan sellaisella tavalla tai eivät ole kiinnostuneita fyysisestä harjoituksesta. Restoratiivinen jooga voi silloin olla vastaus. Rentoutustaidot ovat kaikkien juttu!

HUOM! OTA MUKAAN:
– Lämpimät, joustavat vaatteet kerroksittain, myös villasukat tms.

ILMANKIN PÄRJÄÄT, MUTTA TUO, JOS SINULLA ON:
– Oma viltti
– Joogatiiliä
– Vesipullo
– Viljapussi / hernepussi
– Silmätyyny / unimaski / huivi silmien peitoksi

Ohjaajana Tiina Ahokas, FM, kalevalainen jäsenkorjaaja, RYT200-joogaopettaja
https://tiinaahokas.fi/

Hinta 35,00€
Ilmoittautumiset Holvi -verkkokauppamme kautta.

Työpajan voit maksaa myös SMARTUM, ePassi, Tyky ym. liikunta- ja kulttuurieduilla! Ilmoittautumisena riittää tällöin pelkkä sähköpostin lähettäminen osoitteeseen info@lentavamatto.fi ja voit maksaa kurssin paikan päällä (Huom! Tämä ei vaadi holvissa asiointia lainkaan).