Vapisemalla vapaaksi jännityksistä – TRE workshop

Su 7.10. klo 15:00 – 17:00

Tässä on toimivaksi todettu, ja helppo tapa vapauttaa kehosta luontaisesti jännitystiloja, kokeneen opettajan, Jari Rauhalan opeissa. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet harjoittaa TRE- menetelmää itseksesi.

TRE® -stressinpurkuliikkeet (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Olet ehkä nukahtamisvaiheen aikana herännyt kehon tai niskojen nytkähtelyyn ja ihmetellyt mitä se on? Nukahtamisvaiheessa, kun arki-minämme luopuu valvovasta otteestaan, keholla on mahdollisuus toimia biologiansa mukaan. Se purkaa nytkähtämisillä siihen kertynyttä jännitystä, jonka vuoksi usein heräämme. Tre-harjoituksessa opetellaan yksinkertainen liikesarja ja siihen liittyvät ”tärinäliikkeet”, joiden avulla saamme kokonaisvaltaisemman ja perusteellisemman jännityksen purkautumisen kehostamme. ”Läheltä piti” -tilanteiden jälkeen elimistö toimii biologiansa mukaan. Se purkaa tilanteen synnyttämän stressin tärisemällä, jos tämän annetaan tapahtua eikä tärinää pyritä hallitsemaan tai estämään. Viimeksi mainitussa tilanteessa stressi jää kehoon ja estää sitä toimimasta luonnollisesti. Päivittäinen elämä tuo ajoittain myös stressiä / jännitystä. Riippuen näiden yleisyydestä ja kestosta voivat ne jäädä myös päälle – krooniseksi. Olotila on hankala ja jännittynyt eikä tilanteeseen löydy yksiselitteistä vastausta. Jännityksen vuoksi voi olla vaikea saada esim. unta tai yksinkertaisesti rentoutua. Näissä olosuhteissa TRE saattaa olla keino purkaa kehossa olevaa jännitystilaa.

Hinta 30 euroa.

Kurssin ohjaaja: Jari Rauhala