Muut tuntityypit

Löydät parhaat tunnit itsellesi tutustumalla seuraaviin tuntikuvauksiin ja kokeilemalla rohkeasti eri tunteja sekä ohjaajia. Jokaisella ohjaajalla on oma kosketuksensa tunnin kulkuun, ja persoonaakin varmasti löytyy. Kuvauksista löydät pohjan sille, mitä tunnilta voit odottaa.

 


Shindo

Shindo on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentouttavia venytyksiä ja hoitoja. Laji perustuu kuuteen perusvenytykseen ja niiden variaatioihin. Shindo auttaa oman keskilinjan löytämisessä ja opettaa kuuntelemaan kehoa. Shindo-tunnilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään, mitä sille kuuluu. Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle kehotyypilleen sopivimman tavan venytellä.

Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Ohjaaja: Laura

Ilmoittaudu tunnille

Läsnä kehossa ja mielessä – Syvärentoutusvenyttely

Pysähdy. Hengitä. Ole läsnä hetkessä ja kehossasi. Venytä lempeästi.

Tervetuloa olemaan tietoisesti läsnä, rentoutumaan, ja tämän kautta syvävenyttämään auki – sekä kehoasi, että mieltäsi.

Tunnilla tehdään rauhallisesti hitaita, avaavia liikkeitä ja venytyksiä, omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Syvä hengitys, rentoutuneisuus ja läsnäoleminen ovat olennaisesti mukana venytyksissä, sekä lempeys ja myötätunto itseä kohtaan.

Tunneilla on samanlainen rakenne, mutta jokainen tunti on vahvasti omanlaisensa. Ohjaaja käy avustamassa venytyksiä tunnin aikana osallistujan suostumuksella.Tunnilla soi musiikki.

Ohjaaja: Siiri

Ilmoittaudu tunnille

Rentoutustunti ilmasilkeissä

Rentoutustunti ilmasilkeissä sopii sinulle, joka haluat nauttia kiireettömyyden, rauhan ja seesteisyyden tunteesta vaikka elämäsi ei siltä välillä tuntuisikaan.

Makaat mukavasti joogasilkissä, kun tunnetaitojen kouluttaja Antti Leponiemi ohjaa sinut rentouttamaan kehosi sekä mielesi ja saavutat ihanan seesteisyyden tilan. Tällä tunnilla sinun ei tarvitse tehdä mitään, ei suoriutua eikä yrittää. Riittää, että annat itsellesi luvan rentoutua. Antti ja ilmajoogasilkin painottomuuden tila tekevät loput.

Tunnin jälkeen tunnet olosi kevyemmäksi. Ehkä muutama murhe on jäänyt taaksesi ja olet valmis taas jatkamaan päivääsi puhtaammalta pöydältä.

Tuntien keskeinen ajatus on suorittamattomuus, tunnit sopivat aivan kaikille! Mukaan riittää mukavat vaatteet, meiltä saat lainaksi maton, viltin ja tyynyn.

Ohjaaja: Antti. Lisätietoa Antista www.lepomieli.fi

Ilmoittaudu tunnille

Pilates

Pilates on kokonaisvaltainen kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa sekä selkärankaa tukevia lihaksia että keskivartalon syviä lihaksia. Pilates kehittää kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä parantaa ryhtiä. Keskeisiä asioita pilateksessä ovat kehon hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, liikkeiden tarkkuus ja jatkumo, eli liikkeiden virtaus.

Ohjaaja: Hanna

Ilmoittaudu tunnille

Foamrollaus + syvävenyttely

Rullalla hieromalla ja paineistamalla aktivoidaan pintaverenkiertoa, puretaan kertyneitä lihasjumeja ja avataan lihaskalvoja. Rulla herättelee lihaksia syvävenyttelyä varten, jolloin pääset syvemmälle asanaan. Tunti vaikuttaa kuin hieronta!

Ohjaaja: Mirka

Ilmoittaudu tunnille

Toiminnallinen treeni + kehonhuolto

Tunnilla käydään kaikki kehon päälihasryhmät läpi kehon painoa hyväksikäyttäen. Tunti koostuu erilaisista liikeyhdistelmistä, jotka vahvistavat ja kiinteyttävät lihaksistoa sekä parantavat kestävyyttä, liikkuvuutta ja ketteryyttä

Tunnilla on useita vaihtoehtoja liikkeille, joista voit valita sopivan – oman kuntosi mukaan. Tunti sisältää intensiivisen osuuden, jolla tehdään sykkeen nostoja erilaisilla liikepattereilla sekä enemmän keskivartaloon ja tukilihaksistoon keskittyvän osuuden. Tunti sopii myös erittäin hyvin, jos tavoitteenasi on kiinteytyä. Lopuksi jäähdyttely/rentoutus.

Ohjaaja: Mirka

Ilmoittaudu tunnille

Meditaatio

Tutustumme meditaatioon eli mielen harjoittamiseen tai mielen joogaan. Tunti järjestetään ”Maksa, mitä haluat” periaatteella.

Aloitamme ensimmäisestä osa-alueesta eli mielentyyneydestä (sanskrit: Samatha). Samatha -harjoituksien avulla yliaktiivinen mieli rauhoittuu ja saavutamme tasapainoa ja iloa rentoutumisen ja keskittymisen kautta. Samatha luo pohjan seuraavalle osa-alueelle eli oivallukselle (Vipashyana). Osallistuminen meditaatioon ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä meditaatiosta, kaikki ovat tervetulleita!

Ohjaaja: Ville Räisänen

Ilmoittaudu tunnille

Mieletön tanssi

No mind, just Dance! Vapaata liikettä, vapaata ilmaisua kohti luonnollisinta, puhtainta olemustamme. Kuljemme reilun tunnin aikana kukin oman matkamme ja liikumme sisäisistä impulsseistamme käsin. Ei ulkoista muotoa, sääntöjä, koreografioita, vain musiikki oppaanasi.

Kaikki sisällämme ja ympärillämme on liikkeessä ja värähtelee. Älä siis anna tanssi -sanan häiritä, tanssisi voi olla mitä vaan! Tule antautumaan sisäiselle liikkeellesi ja anna sen liikuttaa sinua.

Ohjaaja: Katariina

Ilmoittaudu tunnille


 

Tutustu myös:

Ilmajooga

Joogalajit

Tapahtumat