fbpx
Valitse sivu

Siiri Salminen

Läsnä kehossa ja mielessä – Syvärentoutusvenyttely, Restoratiivinen jooga

 

 

Lempeys, läsnäolo, hengittäminen, kehon viisauden kuunteleminen ja myötätunto itseä kohtaan ovat muodostuneet hyvin tärkeiksi minulle. Siitä asti, kun tutustuin syvävenyttelyyn ja Shindoon, ja tätä kautta joogan moniin eri muotoihin vuonna 2012, olen kulkenut ja syventänyt polkuani kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisen kanssa, sillä kehon hyvinvointi heijastuu suoraan kokonaisvaltaisesti myös mielen tasolle. ”Kokonaisvaltaista hyvää sekä keholle että mielelle” on lähtökohta tuntieni lisäksi ihan omaan elämäänikin.

Syvärentoutusvenyttelytuntien pitäminen on kuin kutsumus minulle ja ohjaan tuntejani nimenomaan siksi, että pystyn välittämään ja antamaan edes hivenen hyvää oloa tähän maailmaan ihmisten konkreettisen hyvän olon kautta. On niin tärkeää pystyä pysähtymään tämän hektisen maailmanmenon keskellä; antaa huomiota keholle, hiljentää mieli ja huomata, kuinka hengitys ankkuroi ja rauhoittaa – tiedostaa kuinka tämä hetki tässä ja nyt on täydellinen. Tuo kaikki on niin mahdollista, myös tunneillani kehon ja mielen syvävenyttämisellä rentoutuneisuuden kautta – olla hetki tilassa, jossa ei tarvitse suorittaa mitään, vaan sen sijaan voi aidosti oikeasti olla vain.

Aloitin tuntieni ohjaamisen vuonna 2013 ja vuosi vuodelta tuntini ovat kehittyneet. Teen tätä työtä täysin sydämestäni, elän tätä ihmeellistä elämää sydämeni kautta ja olen kiitollinen kaikista näistä vastaan tulleista ja tulevista mahdollisuuksista.

Olen käynyt mindfulness opetuksessa ja ohjauksessa koulutuksen, kirjoittanut yliopistolle laajan kandidaatintutkielman itsemyötätuntotaidosta ja osallistun itsemyötätuntotaitovalmennukseen. Vuosien kokemus ja kaikki tuo aiemmin mainittu osaaminen on vahvasti läsnä tunneillani.

”Do what you love, love what you do.”