Vapisemalla vapaaksi jännityksistä ( TRE) -workshop

Su 21.1. klo 15:00 – 17:00

TRE-stressinpurkuliikkeet, TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Olet ehkä nukahtamisvaiheen aikana herännyt kehon tai niskojen nytkähtelyyn ja ihmetellyt mitä se on?Nukahtamisvaiheessa, kun arki-minämme luopuu valvovasta otteestaan kehollaon mahdollisuus toimia biologiansa mukaan. Se purkaa näillä nytkähtämisillä siihen kertynyttä jännitystä, jonka vuoksi usein heräämme. Tre-harjoituksessa opetellaan yksinkertainen liikesarja ja siihen liittyvät ”tärinä”-liikkeet, joiden avulla saamme kokonaisvaltaisemman ja perusteellisemman jännityksen purkautumisen ruumiistamme. ”Läheltä piti” tilanteiden jälkeen elimistö toimii biologiansa mukaan. Se purkaa tilanteen synnyttämän stressin tärisemällä, jos tämän annetaan tapahtua eikä tärinää pyritä hallitsemaan tai estämään. Viimeksi mainitussa tilanteessa stressi jää kehoon ja estää sitä toimimasta luonnollisesti. Päivittäinen elämä tuo ajoittain myös stressiä / jännitystä. Riippuen näiden yleisyydestä ja kestosta voivat ne jäädä myös päälle – krooniseksi.Olotila on vain hankala ja jännittynyt, eikä tilanteeseen löydy yksiselitteistä vastausta. Voi olla vaikeus saada jännityksen vuoksi esim unta tai yksinkertaisesti rentoutua.Näissä olosuhteissa TRE saattaa olla keino purkaa kehossa olevaa jännitystilaa. Hinta 30 eur. Kurssin ohjaaja: Jari Rauhala