Mieletön päivä! -workshop – Ohjaaja Karri Takko

Su 22.10. klo 10:00 – 15:30 (sis. lounastauon)

Arkimielen hiljentämistä ja läsnäoloa… Tämän päivän aikana etenemme kerros kerrokselta, hiljentäen vähitellen kaoottisen arkimielen meditatiiviseen tilaan. Meditaatio tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sisäänpäin kääntyneen itsetarkkailun kautta mielen harjoittamista ja hiljentämistä. Kun taas mieli hiljenee ja ihminen saa kokemuksen erillisyydestä mielensä kanssa, alkaa avautua täysin uusia tietoisuuden tiloja ja mahdollisuuksia havainnoida itseään, elämäänsä, ajatuksiaan ja toimintaansa aivan uudella tavalla. Meditaatio myös virkistää, rentouttaa ja poistaa stressiä kehosta sekä mielestä.

Arkimielellä tarkoitetaan tilaa, jossa suurin osa länsimaalaisista ihmisistä elää päivittäin. Mieli on täynnä ajatuksia, huolia, suunnittelua, menneiden ja tulevien tapahtumien pohtimista ja analysointia. Tällainen mieli aiheuttaa ihmiselle pidemmän päälle stressiä, unettomuutta, pahaa oloa ja muita oireita. Mieli ei osaa koskaan olla tässä hetkessä – se elää aina menneessä tai tulevassa. Ihmisen hyvinvoinnin kannalta olisi kaikkein tärkeintä alkaa vähitellen irtaantua tuosta mielen kaaoksesta ja saavuttaa tila, jossa pystyy olemaan nykyhetkessä täysin läsnä. Tähän pyrkimykseen kaikkein paras työväline on meditaatio.

Päivän kulku:

Koska arkimielestä meditatiiviseen mielentilaan on haastavaa siirtyä suoraan, teemme tämän siirtymän vaiheittain. Ihan aluksi saavumme yhdessä paikalle ja avaamme päivän. Ensimmäisessä vaiheessa työskentelemme fyysisen kehon kanssa, rentouttaen ja avaten kehoa ja samalla rauhoittaen mieltä hatha joogan avulla.

Seuraavassa vaiheessa tasapainotamme aivopuoliskojen toimintaa ja energisoimme sekä puhdistamme kehoa ja mieltä hengitysharjoitusten, pranayaman, avulla.

Kolmannessa vaiheessa hiljennämme mielen meditatiiviseen tilaan ohjatun meditaation avulla. Tämän päivän aikana pääset siis vaiheittain tarkkailemaan mielesi hiljenemistä ja rauhoittumista, kehon, hengityksen ja mielen yhteyttä sekä tekemään hieman tilaa itsesi ja mielesi välille. ”Minä en ole mieleni”- oivallus on eräs suurimpia avaimia matkalla hyvään ja kevyempään oloon.

Mieletön päivä! -workshop kestää 5,5 tuntia, sisältäen puolen tunnin lounastauon. Lounaaksi suositellaan otettavan mukaan jotakin kevyttä ja virkistävää, kuten salaattia, smoothieta, tai muuta sellaista, koska lounaan jälkeen jatkamme hengitysharjoituksilla, eikä niitä ole hyvä tehdä vatsa liian täynnä. Pieneksi välipalaksi voi varata vaikkapa hedelmän ja hieman pähkinöitä, jos sinulla on taipumusta verensokerin nopeaan laskuun tai oma jaksaminen kevyellä lounaalla mietityttää. Kahvilasta saa päivän mittaan pientä purtavaa. Joogamatot ja apuvälineet löytyvät paikan päältä, mutta voit tuoda oman mattosi mukana mikäli haluat. Voit ottaa mukaan myös viltin, tyynyn ja/tai paksun huivin jota voi käyttää mukavoittamaan lattialla istumista.

Tähän workshoppiin voi osallistua täysin ilman aiempaa kokemusta joogasta, pranayamasta tai meditaatiosta – ohjaan pehmeästi ja
lempeästi, opastaen jokaiseen harjoitukseen aivan alusta lähtien. Jos sinua mietityttää voitko osallistua jostain terveydellisistä syistä,
otathan rohkeasti yhteyttä niin voimme keskustella asiasta yhdessä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan tähän hyvinvointiasi ja mielesi
tasapainoa edistävään päivään!

Päiväohjelma:

10:00-10:30 Päivän avaus
10:30-12:00 Lempeä hatha jooga
12:00-12:30 Lounastauko (omat eväät)
12:30-13:30 Pranayama (hengitysharjoitukset)
13:30-13:45 Tauko
13:45-15:00 Meditaatio ja syvärentoutus
15:00-15:30 Jakamispiiri ja lopetus

Hinta 85 euroa. Maksimiosallistujamäärä 20 henk.