Kevätpuhdistus! Yin jooga -workhop

Su 21.5. klo 15:30 – 17:30

Ohjaaja Tiina Ahokas. Hinta 22 euroa.

Talven jälkeen voi olla tunkkainen ja vetämätön olo. Tule kaksituntiseen yin-joogaworkshopiin puhaltamaan talven pölyt pois ja herättelemään koko olemuksesi kesän virtaaviin energioihin. Saat uutta energiaa, jolla suunnata tahdonvoimasi oikein.

Keväisin yin-joogassa keskitytään Maksa- ja Sappimeridiaanien hoitamiseen. Kohdistamme avaavia liikkeitä eritoten kylkiin, reisiin ja lonkkiin. Maksa kaipaa keväisin puhdistusta voidakseen toimia tasapainoisemmin. Talvi on voinut kerryttää kuona-aineita Maksaan, mikä voi oireilla turhautumisena, kiukkuna ja jumissa olemisen tunteena. Oireina voi olla myös päänsärkyjä, unettomuutta ja ruuansulatusvaivoja.

Yin-asanoiden lomassa puhutaan Maksan hyvinvointia tukevista elämäntavoista. Myötätunnon ja ystävällisyyden harjoittaminen on terve keino purkaa kiukkua ja turhaumia. Niitä ja läsnäolon taitoa harjoittelemme aina yin-joogassa.

Yin-jooga on staattinen joogatyyli, jossa venytyksissä viivytään 2–5 minuuttia. Yin-jooga edistää syvien sidekudosalueiden aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta ja tekee hyvää etenkin alaselälle ja lonkille. Yin-joogassa ei pyritä hienon näköisiin asentoihin eikä maksimivenytyksiin, vaan löytämään itselle sopivat linjaukset omia tuntemuksia kuuntelemalla ja hengitykseen keskittymällä. Yin-joogalla on erittäin voimakas hermostoa rauhoittava ja stressiä purkava vaikutus. Sillä ei voi ylityöstää tai rikkoa itseään. Aiempaa jooga- tai edes liikuntataustaa ei tarvitse olla.