Flight to Jamaica at Lentävä Matto

La 13.5. klo 14:00 – Su 14.5. 3:00

Tervetuloa Lentävän Maton suoralle lennolle Jamaikalle! Hyvinvointikeskuksemme viettää koko päivän jamaikalaisissa meiningeissä trooppisten rytmien ja maukkaiden ruokien siivittämänä. Päivällä reggaejoogataan, alkuillasta opetellaan jamaikalaista danchall -tanssia, ja illalla biletetään ja nautitaan jamaikalaisen keittiön antimista. Tanssiopetuksesta ja ruuasta vastaavat ehdat jamaikalaiset alojensa ammattilaiset!

klo 14-16 Reggaejooga
Ohjaus Kipa Mikkola, dj Selecta Andor (Blaka Blaka Show, Bassoradio)

klo 17-19 Dancehall workshop
Ohjaus Feema (jam)

klo 20-03 Flight to Jamaica klubitapahtuma
Lion’s Kitchen auki ko 20-02

Reggaejoogaharjoitus hellii reggaen aurinkoisilla ja keinuttavilla rytmeillä. Flow harjoitus tehdään osittain silkkiä käyttäen. Mukana harjoitusten tahtia lukeva dj, joka tuottaa äänimaiseman jossa mieli ja keho avautuu ja rentoutuu kuin auringon alla – aaltojen syleilyssä. Jooga on viime vuosina kasvattanut suosiotaan myös jamaikalla, ja useissa tapahtumissa sitä tehdään – kuinkas muutenkaan kuin reggaesoundien siivittämänä! Aikaisempaa joogataustaa et tarvitse.

Tanssi -workshopia saapuu vetämään jamaikalta Suomeen hiljattain muuttanut Feema. Tämä laulun ja mc toiminnankin taitava monilahjakkuus vetää huippusuosittuja tanssitunteja Helsingin Motivuksessa sekä workshoppeja pitkin Suomea ja Eurooppaa. Feeman opetuksessa saat takuulla autenttisen opastuksen dancehallin maailmaan ja Feeman mukaansatempaava persoona tekee tunnista yhtä juhlaa.

Dancehall on jamaikalainen musiikki- ja tanssityyli joka kehittyi reggaesta 70-80-lukujen taitteessa digitaalisten rytmien tavoitettua reggaeartistit. Dancehall musiikkina on kantaaottavaa ja provosoivaa, mikä heijastelee suoraan jamaikalaista katukulttuuria ja sen ilmentymiä. Dancehall -tanssi on rytmikästä ja rentoa, mutta samalla vahvaa ja voimakasta. Tanssi elää katuelämän kaikissa muodoissaan läpi ja tanssimuotona dancehall on tällä hetkellä yksi suosituimpia suuntauksia.

Tapahtumaan kokiksi saapuva Lion on yksi ensimmäisenä Suomeen muuttaneita jamaikalaisia rastafareja. Viime vuodet hän on pyörittänyt Jamaica Sunshine – Juice Bar & Café -kahvilaa Kalliossa Aleksis Kiven kadulla ja pyörittänyt klubi-iltoja sekä radio-ohjelmaa Helsingissä.

Myöhemmän illlan musiikeista vastaa Bassoradiolta ja Reggae Stomp -klubitapahtumista tuttu aina yleisönsä energisoiva Selecta Andor. Musiikkina kuullaan jamaikalaisia soundeja vanhemmasta roots reggaesta tämän päivän moderneihin ja meneviin soundeihin. Illan mittaan luvassa yllätysvieraita myös mikrofonin varressa.

Näin vahvaa ja monipuolista jamaikalaista vibaa Tampereella on tuskin koskaan aiemmin päästy nauttimaan!

Menu:

Ital Stew (jamaikalainen rastareseptien mukaan tehty kasviskeitto)
Spinach Pattie (jamaikalaisen respetin mukaan tehty isohko pinaattipasteija)
Soy Pattie (jamaikalaisen respetin mukaan tehty isohko soijapasteija)
Ginger Lemonade (itse valmistettua inkiväärilimonadia. Saatavilla sekä piraattien että rastojen tapaan)

Flight to Jamaica @ Lentävä Matto
Pellavatehtaankatu 8E (4krs), Tampere
tunnit klo 14-16, 17-19 ja iltatapahtuma klo 20-03
omat juomat sallittuja

Hinnat:
Reggae jooga (2-h-ilmajooga) 30 eur, voit maksaa myös joogakorteillamme)
Dancehall workshop: 25 eur
iltabileet: 5 eur
Kaikki kolme edellämainittua: 50 eur